Basisboek MarCom breidt uit!

Goed huwelijk

Het boek Basisboek Marketingcommunicatie is geschreven door Esther van de Berg. Het boek is een mooie samensmelting tussen de twee vakgebieden Marketing en Communicatie. Deze twee vakgebieden gaan enerzijds steeds meer samen en anderzijds treedt er verwijdering op door vergaand specialisme. Tijdens het lezen van dit boek waande ik mij op bekend en onbekend terrein. In de breedte van het vakgebied is het natuurlijk onmogelijk om alles te weten, maar dit boek geeft met recht de basis goed weer. Na het lezen van dit boek heb je een actueel overzicht van marketinginstrumenten en communicatiemogelijkheden.

Inspirerende cases update

Esther geeft veel aansprekende voorbeelden en plaatst campagnes binnen de theoretische context. Het boek beschrijft op heldere wijze de verbinding tussen theorie en praktijk, tussen online en offline en tussen marketing en communicatie, echt heel knap werk! Tussen theorie en vaktermen is niets onbesproken gebleven en ik werd persoonlijk geïnspireerd door verschillende nieuwe termen: Weet jij dat er naast USP; Unique Selling Point er ook een ESP; Emotional Selling Point bestaat? Dat ROS staat voor Return of Site wat betekent dat een banner op elke pagina van een website – en niet alleen op de homepage – zichtbaar is. Dat een Mupi(copyright teken toevoegen) een verlichte reclamezuil is en dat Burst en Drip een mediaterm is die wordt ingezet voor een korte periode van stevig adverteren en wordt afgewisseld met langere periodes van steeds een dotje media-zichtbaarheid? Klinkt nogal old-schol misschien, maar ik had er nog nooit van gehoord. In ieder geval sprak ik met Esther en zij gaf aan dat ze dit ze dit jaar de cases wil gaan vernieuwen. Heb je zin om mee te werken aan het verversen van de cases? Geef je interesse door aan de uitgever van dit boek.

Vakkennis voor iedereen?

Het basisboek marketingcommunicatie is bedoeld voor hbo-opleidingen op het gebied van communicatie en commerciële economie en is in de huidige vorm een fraaie opfrisser voor professionals in marketingcommunicatie.
Esther van de Berg is zelf docent marketingcommunicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij werkte in de professionele marketingcommunicatie, onder andere voor de Bijenkorff. Ze is actief en betrokken in de ontwikkeling van het vakgebied en ook auteur van handboek Internetstrategie.

De samenvatting van dit artikel verscheen ook in V-Style 5 – de vakglossy van VMC.

www.Coutinho.nl ISBN 978-90-469 02349

 

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie