Bezoek aan DMEXCO

Als eBusiness Consultant heb ik grote waardering voor bedrijven die business events organiseren zoals DMEXCO. Het is een leuke en efficiente manier om met bedrijven en professionals in contact te komen. Persoonlijk ervaar ik een beurs altijd als inspirerend, nieuwe visies, inzichten en digitale ontwikkelingen. Digitaal is natuurlijk een geweldige manier om verbinding te maken met mensen, maar de sociale elementen van een beurs kunnen nooit worden vervangen door virtuele bijeenkomsten.

DMEXCO Digitale Marketing Fair

Vorige week bezocht ik DMEXCO, de grootste vakbeurs in Europa voor digitale marketing. Sinds vier jaar wordt deze beurs georganiseerd en het groeit jaarlijks met 20%. Meer dan 20.000 bezoekers, deelnemers en sprekers uit de hele wereld zijn er aanwezig. De expo, verdeeld over 2 ruime hallen, gaf 500 bedrijven de gelegenheid tot netwerken, en dat werd gedaan! Het was er zo druk, dat je bij wijze van spreken je best moest doen om bij bedrijven in gesprek te komen. Veel bedrijven benutten de beurs voor relatiebeheer. Relaties worden uitgenodigd om het contact te onderhouden en om hen te informeren over nieuwe ontwikkelingen. Het conferentiegedeelte biedt 160 uur aan kennisdeling. In verschillende ruimtes wordt in verschillende formats digitale ontwikkelingen, visie, diensten, ervaring en kansen gedeeld.

DMEXCO Business Barometer in Digitale Marketing

Sinds de start van DMEXCO, nu vier jaar geleden, groeit het jaarlijks met 20%. Het bestuur van DMEXCO, die vertegenwoordigd worden door de voorzitter van de Digitale Marketing Associatie, de directeur van de KolnerMesse en de directeur Citymarketing Koeln, zien deze beurs als een conjunctuurbarometer voor Digitale Marketing. Grote merken, gevestigde bedrijven, captains of industrie en innovatieve digitale dienstverleners dragen actief bij aan de verdere ontwikkeling van dit evenement. Het belang is aanzienlijk, de Duitse markt voor Digitale Marketing bedraagt 6,4 miljard en groeit al jaren met eveneens 20% per jaar.

DMEXCO 2013
Ik ga zeker weer! Zie hier enkele impressies:

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie