Communicatie & Creativiteit

Werk jij als communicatie adviseur en krijg je vaak de vraag om iets uit te werken? Om met een origineel voorstel te komen, liefst omnichannel en met kans op een onderscheiding waardoor het merk positief in het daglicht staat.

Het is je uitdaging om creativiteit te ontwikkelen. Creativiteit is een vaardigheid en wanneer je het goed beheerst kun je in samenwerking met collega’s, vakgenoten of visionairs echt het verschil maken. Mijn advies is: zorg dat je weet waar creativiteit over gaat, welke technieken er zijn en hoe zo’n proces er uit ziet. Vervolgens heb je alle tools in handen om het proces – om tot een origineel en winnend voorstel te komen – uit te werken met je collega’s. Ik weet zeker dat het tot meer werkplezier leidt en dat het de afstand met collega’s verkleind. Door samen te werken aan iets nieuws ontstaat er een positieve verbinding en groei jij van jij naar wij.

Deze les geef ik aan Communicatie – B studenten die een deeltijdopleiding bij SRM volgen. Er wordt gewerkt met het boek van Igor Byttebier Creativiteit Hoe?Zo! Een boek vol werkvormen, voorbeelden en online verwijzingen, onder andere naar het Centrum voor de ontwikkeling van het Creatief Denken – COCD.

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie