Een student via Airbnb

Airbnb, wie kent het nog niet? Een geweldige online plek waar je bij elkaar kunt logeren. Een dag, een week of langer, de marktplaats is er om je extra ruimtes in huis beter te laten benutten en mensen van de wereld te ontmoeten en begroeten! Een eerste contact gaat meestal via een berichtje, een verzoek om meer informatie, over afstand en OV tijden en kosten van Haarlem naar Amsterdam bijvoorbeeld. En meestal schrijven mensen ook wie ze zijn en waarom ze willen komen, heel erg leuk vind ik dat. Sinds 2013 zit ik op Airbnb en schreef er deze blog over. Voor de zomer van 2014 ontving ik een bijzonder verzoek van een Spaanse student.

Spaanse student

In zeer net Engels gaf hij mij de complimenten voor onze mooie kamer in Haarlem. Hij wilde er wel wonen en vroeg beleefd of we zouden willen overwegen om tijdelijke gasten in te ruilen voor hem als permanent bewoner. Mijn eerste gedachte was meteen nee want ik vind de mensen die we mogen ontmoeten zo leuk. Maar mijn gevoel zei ja, wat leuk een student in huis. Jonge energie, ontwikkeling, groei en typisch Spaanse want Nederlandse studenten willen op kamers, dat wilde ik zelf ook! We besluiten hem uit te nodigen. Eerst maar eens kennis maken om te verkennen of we een klik hebben. En dan komt het!

Operazanger!

We ontmoeten Jorge, nu werkzaam als au pair en in september start hij aan het Conservatorium van Rotterdam. Hij is netjes, heel aardig en het voelt heel goed. Ten tijde van de kennismaking besluit ik dat hij bij ons mag komen wonen. Alleen niet in de Airbnb kamer. We maken voor Jorge een eigen plekje. Zijn kamer in ons huis en we heffen onze studeerplek op. Die studeerkamer krijgt een nuttigere bestemming want die plek was een pakhuis geworden met spullen waar we eigenlijk al afstand van hadden moeten doen.

In de zomermaanden ruimen we de werkplek op en maken we er een gemeubileerde studeerkamer van. Het ingebouwde bureau blijft want hij studeert en kan wel een werkplek gebruiken. Het bed maken we op maat en we knappen een antieke Chiffoiniere op. Stijlvol, praktisch en ruim. Helaas blijkt de kast na renovatie niet door het trappenhuis te kunnen. Die kast staat nu in Amsterdam, bij onze studerende zoon. Jorge krijgt mijn antieke kast op zolder. En ik? Ik mag op zoek naar een nieuwe, of zal ik gewoon mijn kleding op gaan ruimen, dan is die kast helemaal niet meer nodig….

Laat wat van je horen

*

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie