#Hashtags op Twitter?

Hashtags zijn populair op Twitter. Ze rubriceren gesprekken waardoor je in één oogopslag een discussie en een discussiegroep kunt volgen. De hashtags zijn nog wel in ontwikkeling. Iedereen bedenkt en begint ze te gebruiken waardoor je zomaar verschillende in omloop kunt hebben die allemaal over hetzelfde gaan. Dat is dan natuurlijk niet handig en zeker niet de bedoeling.

Een oplossing voor hashtags is het maken van een krant die Twitter in feite rubriceert in categorieën zodat je de onderwerpen kiest naar je eigen interesse. Een andere mogelijkheid is om de zoekfunctie op Twitter te gebruiken. Die is er voor Trending Topics, voor Twitteraars en voor conversaties in de brede zin van het woord.

Microblog zoekmachines vormen een nieuw soort zoekmachines, met een nieuwe manier van kijken naar het internet. Het internet is geen web met een collectie van documenten, het is een stroom van gesprekken. Microblog zoekmachines behandelen mensen anders dan de webpagina’s die ze maken en de dingen die ze zeggen. Nieuwe zoekmachines zien dat mensen in elke gemeenschap zijn verbonden in een web van relaties, waar elke persoon invloeden van andere mensen te lezen, praten en denken over dingen. Microblog zoekmachines geven zoekresultaten op basis van hoe goed ze overeenkomen at de zoekterm die mensen in een gesprek verbindt. Topsy bijvoorbeeld geeft zoekresultaten op basis van hoe goed ze overeenkomen met opgegeven zoektermen en de invloed van de mensen over te praten.

Hoe werkt Topsy? Kan Topsy dingen doen andere zoekmachines meestal niet doen. Topsy resultaten zijn vers, omdat ze gebaseerd zijn op waar nu over gesproken wordt. Nu kan op dit moment zijn, maar ook deze week of de afgelopen maand. Topsy heeft “trackback” pagina’s voor alles wat in de index zit en hieruit wordt zichtbaar wat iedereen zegt over dat onderwerp. Gesprekken gaan over mensen en dan biedt Topsy een geïntegreerde pagina voor elke persoon met een opsomming van de dingen waar je bent geweest en wat je hebt gezegd en wie er over je praat.

De eerste index is uitsluitend gebaseerd op Twitter statussen en de fantastische mensen die ze schrijven.

Hashtagquiz?
Wat betekent#wtswiwsma

Het antwoord op de hashtag quizvraag is: whats the secret waepon in your social media arsenal?

Meer weten over hashtag strategie of content?

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie