Innovatiemakelaar van start!

Innovatiemakelaar geboren!
Internet is er voor iedereen. Ik ben nu zo’n tien jaar online en na de verwondering is de liefde gegroeid. Ik ben zelfstandig internet consultant geworden en ik noem mijzelf de Innovatiemakelaar.

Innovatie?
Het internet staat voor innovaties, internet tools en internet services die impact hebben op het het bedrijfsleven en de non profit sector. Impact omdat de wereld waarin wij werken nu onderhevig is aan innovaties, digitale ontwikkelingen die ons werk beïnvloeden. Ons werk wordt transparanter, sneller, zichtbaarder, de uitdaging is om de invloed van ICT zo te ontvangen dat we er sterker, slimmer en sneller van worden. Het gevoel van op de golf surfen in plaats van bedolven worden, voel je dat? EN hoe zit het met je conditie? Ben je in vorm of heb je training nodig? En tenslotte het materiaal, de surfplank, de kleding, de nieuwste gadgets.. Is je werk je hobby en volg je de ontwikkelingen in het vakgebied? Lees je graag over de nieuwste uitvindingen, koop je ze om te testen en bespreek je ze met collega’s? Innoveer jij of wil je een zetje in die nieuwe richting?

Nut of noodzaak
Maar waarom, vraag je je wellicht af? Waarom die noodzaak voor vernieuwing? Wat is het nut om pilots te draaien, internet tools te testen en waarom ons werk anders te organiseren? Het nut is bijblijven – en dus blij blijven – in je vakgebied, maar de noodzaak is in business blijven. Bestaansrecht is er voor drie bedrijfsstrategiën: low costleadership, customer intimacy of duurzaam onderscheidend vermogen middels producten en diensten innovatie, en op al deze terreinen heeft ICT impact. Hier ontstaan innovaties, niet meedoen is dus stilstand en stilstand is achteruitgang want, de wereld draait door, nietwaar!

Boek een inspiratie sessie en laat je verassen door de Innovatiemakelaar!

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie