Je exacte reputatie…

Athalie's Identiteits calcualatie 12092009

Athalie

Wie op zoek gaat naar informatie over producten en diensten, vrienden, foto’s, games of leuke audio en video entertainment ontkomt niet aan registraties. Het registreren is het online aanmelden dat vaak verplicht is als je de content ook wilt bekijken. En met de online regsitratie start je onbewust aan de opbouw van je eigen reputatie. Hoe wil je overkomen, en hoe manage je dit?

Ik was al een tijdje op zoek naar een internet tool die vanuit verschillende websites, communities en blogs iets kan zeggen over je reputatie.  En nu heb ik deze gevonden. Het aardige is dat de aggregatie van Google, Business, en het Nederlandse wieowie wel een overzicht geven van hits met jouw naam er in geven maar verder niets. Natuurlijk zegt de site waarop je zichtbaar bent wel iets, omdat het doel en de reputatie van die site weergeeft waar jezelf actief bent. Maar wat er over jou persoonlijk zichtbaar is en of dat klopt met hoe je over wil komen, dat is weer een ander verhaal.

Met deze tool start de bewustwording over je reputatie. Zoals je kunt zien is mijn reputatie sub – optimaal, werk aan de winkel. Wat kun je doen om de reputatie aan te scherpen?

  1. Doe de ID calculatie.
  2. Maak voor jezelf een overzicht van waar je online zichtbaar bent.
  3. Kies de locaties (sites) die beinvloedbaar zijn. Dus waar jezelf aan je profiel – en daarmee je reputatie – kunt sleutelen.
  4. Schrijf je uit op plaatsen waar je niet mee verbonden wilt zijn, bijvoorbeeld een dating site of hobbycommunity.
  5. Publiceer actief over zaken die je professonele visies en ervaringen weergeven of je persoonlijke passies raken.
  6. Doe de ID calculatie nog eens en scherp het verder aan indien gewenst.

Ken je ook tools die in reputatie calculatie of reputatie beinvloeding zitten? Geef je reactie.

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie