Jureren bij Van Speijk Innovatie Arena

BrandFuel – de organisator van de vernieuwde Van Speijk Innovatie Arena, nodigde mij namens VMC uit om zitting te nemen in de jury van VSIP en om gelijktijdig ambassadeur te zijn op weg naar dit unieke innovatie event op MarCom in juni 2012. Ik kon niet anders dan ja zeggen want als innovator in hart en nieren geeft jureren energie en inspiratie en dat zijn precies de ingredienten die de nodig zijn om te vernieuwen in business. Naast jureren blog ik mee op de speciale website over innovatie in de communicatiesector. Mijn eerste bijdrage gaat over het innoveren van VMC – netwerk voor vrouwen in Marketing en Communicatie – waar hard gewerkt is aan de toepassing van cloud services om efficient en effectief te kunnen netwerken en besturen.

Trends in Tools
Mijn eigen ervaringen van verkennen naar verwezenlijken vormen telkens weer onmisbare inzichten voor iedere opdracht die ik vervul. Het is zo inspirerend om cloud services te ontdekken, de toegevoegde waarde te verkennen en vervolgens toe te passen om het echte rendement te behalen. Soms lukt het helaas ook niet. Wat ik vaak merk is dat de corporate kennis ontbreekt om echt de match te kunnen maken met 1 relevante bedrijfstoepassing. Cloud ontwikkelaars zien kansen maar hebben lang niet altijd zicht op de behoefte, de besluitvorming en de omvang van organisaties om de meerwaarde ook te realiseren. Cloud services werken heel efficient “stand-alone” en het is daarom de uitdaging om ze te laten synchroniseren met andere tools zodat de echte meerwaarde voor de klant ontstaat. Marketplace van Google is voor mij een belangrijke bron om de innovaties van het MKB te verkennen, testen en te adviseren voor corporates omdat in de praktijk de toegevoegde waarde van tools veel meer zit in de instellingen en synchronisatie dan in dure dedicated oplossingen – uitzonderingen daargelaten ☺

Interactie
In de wereld marketing en communicatie liggen er veel kansen om te innoveren. Het begint met een goed idee en success zit vaak in de uitvoering. Heb jij een briljant product of dienst ontwikkeld? Meld je dan hier aan voor de VSIA. Wil je meer weten over VSIA? Bekijk hier de agenda. Wil je verkennen welke innovaties kansen bieden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met mij om voor een inspirerend kennismakingsgesprek.

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie