Kies jij of krijg jij je kerstgeschenk

Krijgen

Het is altijd leuk om een kerstcadeau te krijgen. Velen krijgen een kerstcadeau van het werk. De werkgever steekt doorgaans veel tijd en geld in een kerstpakket om medewerkers aangenaam te verrassen. Zelf heb ik jarenlang bij ING gewerkt. We kregen ieder jaar een pakket en er werd altijd veel over gepraat. Want, wat blijkt? Heel veel mensen zijn ontevreden met de inhoud van het kerstpakket. Ik heb mij er eerlijk gezegd altijd over verbaasd omdat het een kerstgeschenk is, een extraatje. Wellicht dat ING naast het financiële debacle vorig jaar wel helemaal is afgestapt van de kerstgeschenken. Gelukkig is er een alternatief, een slimme online service, lang leve internet!

Kiezen

Werkgevers kunnen met veel of weinig tijd en budget terecht op internet waar kerstpakketten worden aangeboden. Nu is het verwerven van een bulk pakket met dezelfde artikelen natuurlijk geen kunst. Maar wat wel een kunst is om iedereen zijn eigen kerstpakket te laten samenstellen! Zo kan iedereen zelf kiezen, gaat er geen tijd verloren aan het uitzoeken van ongewenste geschenken en doet de werkgever het altijd goed. Mrs Scrooge brengt deze online kerstgeschenken self-service en dit geeft “empowerment voor medewerkers!”

Mrs Scrooge

Bedenker van deze kerstgeschenken self-service is Astrid Roesink, concept developer en veelzijdig ondernemend.  Sinds enkele jaren voert zij Mrs Scrooge als seasonal webshop en dit legt haar geen windeieren. De conversie op de site heeft bij Mrs Scrooge niets te maken met CTR en pageviews want de return on investment is de tevreden werkgever met zijn medewerkers. Haar uitdaging is om medewerkers te verleiden tijd vrij te maken om met aandacht  en plezier een eigen kerstgeschenk samen te stellen.  De website van Mrs Scrooge is zo opgezet dat zij precies kan zien wie al wel en niet gekeken of besteld heeft en welke acties zij moet ondernemen om de tevredenheid te verhogen.

Big Sister

De kwaliteit van maatwerk kerstgeschenken bij Mrs Scrooge wordt gemeten in klant tevredenheid. De eenvoud waarmee werkgevers hun jaarlijkse extraatje kunnen aanbieden en het gemak waarmee medewerkers hun eigen kerstgeschenk verwerven. Er is zelfs een gebruiksvriendelijke portal voor leveranciers die zo real time op de hoogte kunnen blijven van de bestelde geschenken waardoor ze tijdig voorraden kunnen reserveren voor de levering. Mrs Scrooge is niet alleen een slim concept, het is een gebruiksvriendelijke website en logistiek super efficiënt voor alle partijen. Logisch natuurlijk dat zij nu ook een kleiner zusje heeft! Speciaal voor iedereen die geen collega’s heeft maar intensief samenwerkt in een netwerk van zelfstandige professionals. Het ZZP kerstpakket past helemaal in de trend van 2010 om als zelfstandige je collega’s in een project te verrassen met een kerstgeschenk! En wie vooral in de dialoog verbonden is kiest voor het Twerstpakket, het kerstpakket voor Twitteraars.

Happy End

Is het niet mooi om te zien hoe eenvoud de oplossing is om online een service aan te bieden waar iedereen blij is met een eigen kerstgeschenk? Aan alles is gedacht en je kunt zelfs een deel of het hele bedrag van je kerstgeschenk overmaken aan een goed doel naar keuze? Zelf ben ik leverancier vanuit Lotus Living. Ik kijk uit naar de bestellingen en ben benieuwd welke producten er dit jaar weer gekozen worden!

Welk kerstgeschenk zou jij wensen?

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie