Marrakesh Mekka voor Bites & Business

Marrakesh mekka voor bites & business

Jezelf ontwikkelen kan op veel verschillende manieren. Op school, een seminar, masterclas of training maar ook in vorm een op een of met een groep. De reis naar Marrakesh was voor mij een nieuwe vorm: lekker interactief door workshops en veel delen. De Riad was prachtig, maar wat heeft de medina mij gebracht?

Herkenning
Als ondernemende en ambitieuze professional balanceer je tussen willen en kunnen. Om te groeien moet je delen, maar delen maakt kwetsbaar en daarom vinden we het vaak moeijlijk om te doen. Tijdens de reis is er in de workshop en daarbuiten veel gedeeld en dat bracht herkenning, inzicht en groei. Tip: durf te vragen, door open te staan voor anderen ontvang je zoveel meer dan je zelf had kunnen benken.

TT aan de kust
Topprestaties vragen om aandacht en focus. Wij hadden Marianne, een Telefoon Tijger – TT – in ons midden. Marianne is een professional vol passie die met resultaat commerciële leads genereert. De kerntaak van haar bedrijf is niets anders dan het maken van afspraken. Door het delen van haar werkwijze werden velen geïnspireerd om te groeien in ons persoonlijke telefoonsucces. Tip: niet denken maar doen, maar wel met aandacht en regie. Leads generen is topsport, doelen stellen, timing en een actieve houding en tactiek geven je de ruimte om met plezier te ondernemen.

Ruimte voor ontwikkeling
In de workshop intervisie leerden we van Paulien, aan de hand van een case van de deelneemsters, een cognitieve intervisie methodiek die voor individuele en voor bedrijfsspecifieke doeleinden zeer geschikt is. De werkwijze maakte de groep heel betrokken bij de case inbrenger en de herkenning van eigen barrieres, twijfels en behoeften. Met haar bedrijf traint ze mensen naar nieuwe inzichten en begeleidt ze mensen in persoonlijke ontwikkeling. Tip: maak ruimte voor ontwikkelen, je krijgt nieuwe inzichten en groeit door aandacht en herkenning. Dit bleek ook uit de NLP oriëntatie die Marie Louise gaf. Marie Louise deelde haar ervaringen en inzichten van de Masterclass NLP evenals anderen die NLP ervaring hebben. Ook deze inzichten leiden tot ontwikkeling die Marie Louise zal doorgeven als NLP-trainer.

Commerciële cadeaus
De reis werd georganiseerd door B&B founder Marijke Krabbenbos en Elly Machtel van Zingen in de Zon. De initiatiefneemsters ondernemen zelf in Qolors dameskleding en training stemexpressie en zangvakanties! In Marrakesh heb ik mijn ondernemerschap verder ontwikkeld door te delen en mij te verbinden met gelijkgestemden, ik noem het sisterhood. In de souk heb ik mijn onderhandelingsvaardigheden ruimschoots kunnen oefenen tijdens de stadswandelingen en winkelbezoekjes. En de hamam, die bracht de welverdiende ontspanning na de inspanning. Samen met grafisch vormgever Eugenie vlogen de uren in ontspanning voorbij! Voor mij was de reis naar Marrakesh een welverdiend cadeau. Mijn boek, de digitale dialoog, is gereed. Van analyse tot uitwerking, cases en uitgeven, het is helemaal klaar. Geschreven voor directeuren en marcom managers, om waarde te creëren met interactieve communicatie. Met de B&B tips nog vers in het geheugen, zeg ik “ondernemend Nederland, here I come!!

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie