MP3 branded audio concepts

In de muziekwereld is digital rights management een big issue. Muziekrechten geven de producers en artiesten de financiele bijdrage die ze verdienen omdat zij de content bedacht, gemaakt en op de markt gebracht hebben. In de wereld van grote dienstverleners, de top 500 bedrijven in Nederland, de sterke merken spelen juist de merkwaaren een grote rol. Bescherming van het merk betekent communiceren over het merk als onderdeel van de positionering van het bedrijf. Want de positionering is van promiment belang voor het bedrijfsimago, de binding van klanten en medewerkers. Branding als marketing strategie kan zo gezien worden als een belangrijke -positieve – beinvloeder van effectieve arbeidsmarktcommunicatie en retentiemarketing voor bestaande relaties.

Branding, corporate story telling, company pride, word of mouth marketing, communicatie gericht op het doel om binding van medewerkers en loyaliteit van relatie ste behouden zijn essentieel in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt en concurrentiekracht. Corporate story telling geeft bestuurders van organisaties een podium, mogelijkheid om in te spelen op de missie en visie van het bedrijf, de merkwaarden, de thema’s en natuurlijk de actualiteiten. Het uitdragen van een bedrijfsgevoel – de sense of beloning – de emotionele binding kan daarmee goed worden overgebracht met audio. Audio in de vorm van geluid die het gehoor als zintuig prikkelt, een stem die het verhaal verteld, een pauze voor de krachtige overdracht van informatie. De invulling is enorm, de toepassing van podcasts voor positioneirng biedt vele mogelijkheden. En de tijdsduur is ongekend. Gesproken jaarverslagen, interviews, aanbevelingen, opmerkingen van stakeholders, muziek die het merkgevoel ondersteunene. De branding van een merk kan een unieke talkshow zijn, goed voor uren brand enagement, merk beleving en plezierige, effectieve informatieoverdracht.

De audio content vormt de basis van het branding concept, maar de behuizing bepaald hier mede het succes. De audio communicatiedrager is van belang omdat voor succesvolle communicatie overdracht de barrieres tot consumptie ontbreken. Geen audio verhaal waar je in de werkomgeving niet rustig naar kunt luisteren, collega’s lastig valt met de eigen audio communicatie consumptie, en je er vooral van weerhoudt om niet effectief en arbeidsprodctief te zijn.

Audio communicatie kan verwerkt worden in innovatieve communicatie dragers. Aparte dragers in de vorm van MP3 of MP4 players die de distributie van audio content vergemakkelijken in luistergemak en luistermoment. Een ander belangrijk voordeel van audio communicatie dragers is de mogelijkheid om het te customizen. Een eigen logo, eigen huisstijl of zelfs een eigen ontwerp behoren tot de mogelijkheden wanneer het gaat om branded audio communicatie concepten.

Ben jij geinspireerd geraakt? Heb jij ook zelf toepassingen bedacht voor tastbare audio comunicatie vormen? Geef een reactie en deel je creativiteit!

Wie geinteresseerd is in de mogelijkheden van branded audio communication concepts kan terecht op de website van Audiotainment.

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie