Netwerken in Nederland

Boekreview over de basis van netwerken

Nieuwe klanten scoren door te netwerken gaat over het hoe en waarom van netwerken. De auteurs, Catriona Ravelli en Jos Essers, stellen dat netwerken onderdeel moet zijn van ieder marketingplan. Netwerken is het bedrijven van mond-tot-mond-Marketing en dat is een essentiele activiteit voor iedere zelfstandig professional en ondernemer die zijn bedrijf wil laten groeien. Met netwerken ben je actief aan het verbinden en beweeg je tussen mensen die informatie zoeken, hulp wensen of referrals vragen. Een veelgehoorde uitspraak is “netwerken kun je of niet”, you love it or you hate it, ben jij een connector?

DOUCHE

Begrijpen hoe netwerken echt werkt betekent aandacht hebben voor het hogere doel. Weg van de primaire verkooppush maar met belangstelling voor de ingrediënten van succes. Met DOUCHE kun je een effectief oriënterend gesprek voeren en elkaar gericht verder helpen. DOUCHE staat voor Doelen, Opbrengsten, Uitzonderlijke Interesses, Clubs, Handigheden/Vaardigheden en Eigenaardigheden. Dit zijn authentieke kenmerken die de basis van ieder contact zijn, waarbij raakvlakken, samenwerken en referrals – het actief doorverwijzen en het ontvangen van een warme introductie, zichtbaar worden. Het boek staat vol praktische tips, herkenbare situaties en leuke inzichten, zoals serendipiteit. Serendipiteit het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders.

Marketing 3.0
Na het lezen van dit praktische boek weet je hoe je hoe je kennissen, bedrijfscontacten en vrienden in LinkedIn, Facebook en je eigen –online- CRM kunt indelen en hoe je meer rendement kunt halen uit je contacten! Hoe Koeien Hazen Vangen is een echte must-have voor iedere ondernemer en (zelfstandige) professional die tijd en aandacht wil besteden aan netwerken met mond-to-mond-marketing. Want persoonlijek communicatie, jezelf en het merk waarvoor je staat digitaal verbinden, dat is de toekomst. Marketing 3.0 gaat over persoonlijke relevantie en merk betrokkenheid en binding. Hoe je dat doet is de uitdaging van vandaag. The Master Networker Institute geeft praktijkopleidingen in zakelijk netwerken. Met als motto: “adverteren gaat over je product, netwerken gaat over jezelf” kun je werken aan je eigen succes en zichtbaarheid.

Mijnbestseller.nl
ISBN 978-9461932457

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie