Ondernemen met Airbnb

Het jaar 2014 begin heftig voor mij. Ik val en scheur alles in mijn wat er maar te scheuren valt. Binnen en buitenbanden van de knie, hamstrings, enkelbanden, kuitspieren en tot overmaat van ramp heb ik zenuwuitval in de voeten als gevolg van zenuwverrekking op het scheenbeen. Negen weken zit ik vast in het gips en ik vraag mij af: waarom?

Inzicht

Fysiek uitgeteld begin ik aan herstel en is er voldoende tijd voor reflectie. Als ondernemende zelfstandige heb ik op dit moment geen werk en dus ook geen inkomsten. Mijn echtgenoot heeft een vaste baan waardoor ik geen aanspraak kan maken op tijdelijke subsidies. Ons inkomen slenkt want een salaris is niet genoeg. Ik moet wat en bespreek Airbnb met de accountant. Want, wat als trial begon, begint redelijk wat bezoekers op te leveren. En naast de inkomsten beleven we er veel plezier aan. Het is vakantie zonder op vakantie te gaan. Ik besluit onze hotelkamer op te nemen in mijn ondernemersactiviteiten door het zakelijk ook op te voeren als inkomsten bij de belasting. Zo heb ik in 2014 nog enigszins ondernomen.

Verzekering

Met de groeiende populariteit in Nederland groeien ook de rampverhalen. Bewoners zijn teleurgesteld, gasten hebben zich asociaal gedragen en ruimtes zijn vernield. Misschien komt het omdat mensen bij ons in huis wonen, misschien omdat de kamer niet heel goedkoop is, in ieder geval bezoeken leuke mensen onze kamer en hebben wij geen last van onze gasten en zien we een verzekering al overbodig. Wie afwezig is tijdens de huur kan andere behoeftes hebben, voor ons is het niet nodig.

Zorg

Met de aanwezigheid van Airbnb gasten is er ook meer reuring in huis. Tijdens de zomermaanden verblijft een Pools echtpaar bij ons en hij werkt en zij niet. Om de andere dag kookt zij en ze kookt de sterren van de hemel. Heel fijn wan met mijn beenrevalidatie wil het helaas nog niet zo lukken. Ik sempeber onderga ik een drievoudige knie operatie met een nieuwe buitenband, een kruisgang en een pees herstellende operatie. En dan arriveert enkele weken na mijn operatie Antonelle met echtgenoot. Haar ochtendritueel is stofzuigen, het hele huis, voor haar is het meditatie. Ik kan mijn geluk niet op want met twee honden in huis is het heerlijk dat zij stofzuigt. Een win win situatie, voor mij een zorg minder en voor haar een dankbare mediatie, elke dag weer! Zo zie je maar dat je huis delen niet alleen zorgen geeft maar ook een verlichting van zorg brengt.

Gebruik

Wij bieden onze gasten onze fietsen aan. Nu, die fietsen hebben te lijden. Het is mijn ervaring dat wij Nederlanders goed weten hoe met fietsen om te gaan. Onze gasten zijn simpelweg minder ervaren. Een testritje na vertrek betekent steevast een bezoek aan de fietsenmaker, want ja, onze gasten zijn welliswaar blij met de mobiliteit maar ze vertellen niet graag over de defecten, mochten ze die zelf als merken..

Belastingdienst

Met het opknappen van de kamer heb ik kosten gemaakt. Kosten in 2013 bij de start en nu in 2014 nu we ook gasten ontvangen. Deze kosten kan ik opgeven als bedrijfsinvestering. Hiermee laat ik aan de belastingdienst zien dat ik ondanks mijn blessure, operatie en revalidatie toch nog aan het ondernemen ben. Als is het maar in de brede oriëntatie van dienstverlening, van consulting naar private hospitality. 2014 begon heftig en ik hoop op een zachte landing, dat de maand december voorspoed brengt, in werk en in de liefde. Toch?!

Meer ervaringen en verhalen over Airbnb vindt je door op de Tag Airbnb te klikken!

Laat wat van je horen

*

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie