Persoonlijk! Een jaar Airbnb ervaringen

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik onze logeerkamer op Airbnb als hotelkamer aanbood. In mijn eerste blog over Airbnb schreef ik over de disruptive economie en hoe wij daar aan meewerken met innovatie en customer intimacy, Airbnb is dat zeker, ik ben er alleen maat enthousiasten van geworden. Wat heeft het gebracht? Leuke gasten, mooie verhalen, heerlijk eten en nieuwe vriendschappen! Vandaag deel ik mijn ervaringen, laat je inspireren of bezoek Haarlem en kom zelf een keer bij mij langs!

Onze eerste gast

Het duurde zes maanden voordat we onze eerste gaste mochten ontvangen. Ze kwam uit Moskou en werkte in de reclamewereld. Ze kwam met souvenirs – een 100 roebel biljet van de Olympische Spelen, wat een gaaf collectors item! – en een cadeau voor mijn dochter, wat attent! Ze was een week lang elke dag in Amsterdam te vinden met vriendinnen, die samen een andere Airbnb plek bewoonden. Ze wilde graag haar Engels bijspijkeren en dat was een goede keuze want hier spreekt niemand Russisch, we gebruikten Google Translate veelvuldig en waren zeer content met de non-verbale communicatie. Het voelde goed, voor haar en voor ons, dankbaar kijken we terug op onze eerste gaste!

Onze langste gast

Onze langste gast woont inmiddels bij ons. Hij zocht voor bezoekende vrienden een kamer op Airbnb en besloot om ons te vragen of we hem in huis wilde nemen. Lees hier zijn verhaal. Onze Spaanse student logeert niet bij ons, maar woont bij ons, dankzij Airbnb!

De reizigers

Ze kwamen uit Moskou, Bari, Munchen, Keulen, Krakow, Hamburg, Toscane, Zaragoza, Wenen, Berlijn, Zeist, Wit Rusland en hadden allemaal een reden om in Nederland en in Haarlem te willen zijn. Voor Amsterdam, het strand, Haarlem en de Keukenhof, voor werk, om te studeren en om op doorreis een huiselijke plek te bewonen. Nederlanders in voorbereiding op remigratie, kinderen die zich moesten oriënteren op scholen, Nederlandse vaders die hun in dochters verjaardag kwamen vieren, fietsers die in vijf dagen meer van Nederland zien dan wijzelf in vijf jaar. Onze gasten zijn ondernemend, trekken er op uit, zijn op zoek naar nieuwe ervaringen, verkennen bestemmingen en wonen en werken in de wereld. We ontmoetten leuke, nette, gezellige mensen die graag met ons mee-eten, het diner als moment op de dag om elkaar te leren kennen, om verhalen te vertellen en nieuwe dingen te horen en samen te genieten van elkaar.

Onze bestemmingen

We gezien door Duitsland naar Italie, we bezoeken Venetie en beurzen in Keulen, we plannen uitwisselingen van woningen in Parijs, Barcelona en Istanbul. Is het inderdaad mogelijk om nooit meer een hotel van binnen te zien? Nee, dat is niet het doel, maar wat is het fijn om ergens persoonlijk ontvangen te worden. We worden verwacht, mensen maken ontbijtjes en diners voor ons, en alles met zorg en liefde. Het is fijn om andere Airbnb plekken te ontmoeten, te leven als een local en de relevante “insights” van locals te vernemen. Handig om te weten waar en wanneer de bus gaat, welke plek favourite is om te eten, te badderen en meer. Natuurlijk kunt je het lezen in allerlei boeken en websites, maar de persoonlijke aanbevelingen zijn hartverwarmend, voelen oprecht en geven vertrouwen. Het is mooi om bij anderen thuis te mogen komen, een eigen plek te mogen delen en ik voel dankbaarheid dat Airbnb bestaat!

Een keertje bij logeren?

Private residence with beautiful room and private bathroom

Private residence with beautiful room and private bathroom

Reserveren kan op Airbnb, klik op deze link.

Laat wat van je horen

*

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie