Empowered Entreprenesses

Empowerment van wat?

Ondernemen is kansen benutten en risico’s overwinnen. Ik ken veel ondernemende vrouwen, professionals met scheppingskracht, moeders met een missie en maatschappelijk betrokken gevers. De kracht zit in de passie om iets moois neer te zetten, de valkuil is altijd de focus op perfectie en het negeren van zwaktes. Vrouwelijke ondernemers weten heel goed waar ze goed in zijn en vinden het in de praktijk lastig om hulp te vragen. We geven liever dan dat we vragen. Daarnaast zit tussen vragen en ontvangen een wereld aan kansen want vrouwelijke ondernemers ervaren ongelijkheid in concurrentie. Tijdens het Women’s Conference 2013 staan de kansen voor Empowered entreprenesses centraal. Het mag en het moet anders. Het is tijd om dit te keren, maar hoe?

Samen succes vieren

Er is veel belangstelling en bewondering onder vrouwelijke ondernemers. Vrouwen zijn trots op wat ze hebben neergezet en delen dit graag met anderen. Vooral professionals met een geweldig bedrijfsidee lopen veel bijeenkomsten af om van inmiddels ervaren entreprenesses te leren. In de vele sessies die ik voor CRAVE organiseerde was het delen van kennis en ervaring – de do’s & dont’s – het moment dat de sfeer veranderde. De kwetsbaarheid van delen resulteerde in een gemeenschappelijkheid van herkenning. Een reis die je, bij nader inzien, wellicht anders had gelopen wanneer je bepaalde ervaringen van te voren had geweten. Gelukkig is er ook de herkenning van succes, wanner je samen meters maakt, elkaar kunt versterken met contacten of commerciële samenwerkingen. Samen ondernemen is succesvol wanneer samen leidt tot synergie in de business die je zelf hebt opgericht als entrepreneur. En juist die synergie kan beter in het huidige klimaat, met mentoring!

Mentoring

Het is een cliché maar samen bereik je meer dan alleen. En toch zie ik maar al te vaak dat vrouwelijke ondernemers de neiging hebben om alles zelf te doen. Tijdens gesprekken blijkt telkens weer de voorzichtigheid in ondernemen en de bescheidenheid in denken. Maar”Mentors move mountains”, juist door te delen – het delen van ambities, wensen, vragen naar commerciële introducties etc. – kun je elkaar verder helpen. Naast het delen van kennis en ervaring professionele groei ontstaan bij deze empowered entrepenesses omdat ze elkaar vinden in Funding & Finance. Finance niet op de manier zoals banken leningen verstrekken of hoe Venture Capital werkt maar in onderlinge leningen, een ruil van immateriële assets.

Empowered Entreprenesses vieren succes door de bestaande wegen in ondernemen te negeren en samen nieuwe paden te ontwikkelen. De huidige tijdsgeest vraagt om verandering van bestaande procedures, vernieuwing in denken en handelen rondom kapitaal en samenwerkingsvormen die risicomanagement verruilen voor relatiemanagement met verbinding als vitamine C voor succes.

Dit is het thema waarover ik op het Women Conference 2013 deze inleiding verzorg:

Heb je behoefte aan inspiratie, intelligence of mentoren, neem dan contact met mij op!

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie