Verdieping in de vakantie

Ieder jaar benut ik de vakantie om “fysieke boeken” te lezen. Vorig jaar had ik een stapel boeken in de categorie vakliteratuur meegenomen, dit jaar was het thema spiritualiteit. Varierend van persoonlijk inzicht, business spiritualiteit, reflectie, de kracht van het nu, mindfulness en Happiness, ik heb bijna alles gelezen en ik had ook nog tijd om er over na te denken!

Inzichten

Een samenvatting van de hoeveelheid nieuwe inzichten is niet eenvoudig te geven. Toch borrelt hetgeen echt van belang – voor mij althans – vanzelf boven nu de tijd verder gaat. Deze inzichten hebben mij verder – en verlichting – gebracht:

  1. Emoties duren nooit langer dan 60 tot 90 seconden, als je er langer in blijft zitten – en je ernaar gaat gedragen – is dat een bewuste keuze.
  2. Gelukkig zijn is een keuze, net zoals je de keuze hebt om door een heldere of een troebele bril te kijken. Als geluk samenhangt met positiviteit dan is het antwoord eenvoudig, denk positief en je gevoel van geluk groeit evenredig mee.
  3. Leef niet in het verleden en niet in de toekomst, geniet van het nu. Yesterday is history and tomorrow is mistery, enjoy the present and let it be. In het nu leven betekent genieten van alles wat er nu is, de mensen, het weer, je gevoel en de liefde die stroomt in alles wat je waarneemt. Eenvoudig en simpel door te zijn.
  4. Stop met zoeken, je hebt alles in je en je draagt het bij je wat je nodig hebt om in dit leven je doelen te bereiken. Iedere cursus, training, reis naar meer kennis en inzicht brengt je eigenlijk verder af van je levensdoelen. Stop dus met bewegen, sta stil en kijk in de spiegel, de reflectie van jezelf geeft je alle antwoorden.
  5. Leef in liefde. Behandel anderen zoals je zou willen dat anderen met jou omgaan. Kijk niet naar de boosheid, maar draai het om, door te geven genees je zelf en anderen. Gelukkig kan alleen wanneer je liefdevol voor jezelf bent en voor anderen.

 

Veel plezier in het vinden van je eigen doelen!

 

P.s leestips: Spiegelbeeld – spiritueel magazine, Happiness – spiritueel lifestyle magazine en spoedcursus verlichting van Tijn Touber.

 

 

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie