Waarom een Yak adopteren?

Onlangs ontving ik de brochure van stichting Bridge Fund die het belang van onderwijs voor Tibetaanse nomadenkinderen onder de aandacht willen brengen. Maar waarom geen adotpie van een Tibetaans kind, net zoals je bij Plan Nederland voor een adoptiekindje kunt gaan?

De Yak staat symbool voor Tibet; krachtig, vreedzaam en onverstoorbaar, en wordt ook wel de juweel, het meest waardevolle bezit van Tibetanen genoemnd omdat ze zoveel betekenen voor de bevolking. Zo levert de Yak melk, boter, wol – voor dekens en touwen-, vlees en brandstof – in de vorm van gedroogde mest.

Als ik de brochure zo lees begrijp ik de relatie tussen de Yak en het onderwijs niet helemaal, want;

  • de YAK voorziet prima in de primaire levensbehoefte,
  • veel Tibetanen beschikken over een YAk, er is dus relatieve welvaart
  • wat betekent de Yak nu voro het onderwijs van het nomandenkind?

Wie in Nederland een YAK adopteert zorgt ervoor dat de geadopteerde YAK naar locaal gebruik gezegd wordt door een lama. Hiermee wordt de YAk spiritueel verbonden met het onderwijs van een nomadenkind. Het creeert volgens de nomanden een goed Karma. Bovendien wordt er goed voor het dier gezorgd en mag het in leven blijven…

Laten we de stichting helpen om alle goede redenen voor mens en dier, vanaf € 175,- per jaar. En uiteraard kunnen we ook Tibetaanse boeken en muziek kopen om ons te verbinden met de nomaden en hen het rijkdom te geven waarmee nomadenkinderen onderwijs kunnen genieten. Voor een unieke Tibetaanse promotie kan dit bedrijf een originele audioproductie produceren en verkopen!

Wie heeft er nog meer tips voor de Tibetaande nomadenkinderen?

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie