Wie gaat mijn boek uitgeven?

Ik ben al een tijdje bezig met mijn boek: De Digitale Dialoog; interactief communiceren als marketing strategie.
Het boek gaat over de kracht van interactief communiceren en welke waardecreatie bedrijven daarmee kunnen realiseren.
Was het bij de start duidelijk dat het een papieren versie zou worden, inmiddels ben ik daar niet meer zo zeker van…

Ik ga op onderzoek en vind van alles; digitale platformen, web to print oplossingen, e-commerce applicaties.. vandaag mijn bestseller!

De aanhef is aantrekkelijk: geen kosten, 50% van de winst is voor mij, ondersteuning in marketing en verkoop.
Wat krijg ik hier precies voor?

  • Ondersteuning bij het schrijven en opmaken
  • Gratis mijn boek uitgeven
  • Reviews, verkoop en online support met geavanceerde website.

En heel veel andere platform toepassingen die mij nogal “inside-out” overkomen. Ik wil de content en de community, de reacties en revenuen. Ik wil ze in mijn domein en ik wil gebruik maken van internet tools die mij dit mogelijk maken. Ik wil geen tool waar ik alles wil onderbrengen. Niet voor de fase waarin ik met dit boek zit. Wellicht een volgend boek, om alleen al de ervaring van het platform op te doen, maar nu voelt het niet goed, sorry.

Maar nu heb ik al een boek en een website dus de all-in -one portal heb ik nu niet nodig. Wat ik wel leuk vind zijn de plug ins naar social media platforms en de web to print opties om mijn eigen boekpromotie met traditionele communicatiemiddelen zichtbaarheid te geven..

Nu ik dit gezien heb bedenk ik mij:

  1. Ik doe de marketing van het boek graag zelf. Gebruikmakend van de kennis en inzichten die ik heb en de adviezen die ik gedurende het schrijven van het boek al verzameld heb.
  2. Ik wil wel een widget die ik op mijn site kan plaatsen en dat een gespecialiseerde boekverkoper de boeken in beheer heeft en voor mij verkoopt; omdat je daar wilt zijn waar je doelgroep zit.
  3. Of ik wil een tool die mijn eigen webverkoop mogelijk maakt en die de digitale verbindingen al heeft naar social media sites en de boekverkopers..
  4. Ook denk ik aan de gemaakte kosten voor creatie, vormgeving en productie. Omdat ik het merendeel al zelf bekostigd heb kan het drukken er ook nog wel bij. Ik heb dus alleen een online – en eventueel & offline – verkoper nodig.

Eens kijken hoe dat bij Bruna, Bol.com en Amazon geregeld is!

Copyright: Athalie Stegeman | Ontwerp: DPid Ontwerp | Website: Piri Piri Marketing & Communicatie